X

Η απάντηση Βαρουφάκη για το σχέδιό του περί… Grexit

Τι απάντησε στους επικριτές του ο Γιάνης Βαρουφάκης για το σχέδιο που είχε προτείνει για παράλληλο νόμισμα με ταυτόχρονο κούρεμα του χρέους προς την ΕΚΤ.

Ant1news



Απάντηση μέσω του twitter έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στους επικριτές του, μετά το σάλο που ξέσπασε από την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος, πως είχε προτείνει την έκδοση παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα με αντιστάθμισμα να "κουρευτεί" το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Λίγες ώρες μετά την αποκαλυπτική του συνέντευξη, στην οποία μίλησε για το σχέδιό του, o Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε, μάλιστα, την κλήση του Γιάνη Βαρουφάκη στην εξεταστική επιτροπή που εξετάζει την «αντιμετώπιση της δραματικής κρίσης μέσω της πολιτικής των μνημονίων».

«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε για να μην μας επιβληθεί», απάντησε το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Βαρουφάκης, μέσω twitter, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε.

«Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;», έγραψε σε δεύτερο tweet του o πρώην υπουργός Οικονομικών.