X

Το πρωί της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Επί τάπητος θα τεθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα, καθώς και το θέμα της χρηματοδότησης γέφυρας.

Ant1news



Στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης(ώρα Ελλάδας) πρόκειται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup για την Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Επιβεβαιώθηκε: τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αύριο στις 10 π.μ. για την Ελλάδα», έγραψε σχετικά ο εκπρόσωπος του Πρόεδρου του Eurogroup στο Twitter.

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητηθεί το αποτέλεσμα της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα, η έγκριση των οποίων θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, ενώ συζήτηση αναμένεται να γίνει και για το ζήτημα της χρηματοδότησης-γέφυρας προς τη χώρα μας.

 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε γνωστοποιήσει από τη Δευτέρα ότι αναμένεται τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Πέμπτη, είχε θέσει όμως ως προϋπόθεση την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων από την ελληνική Βουλή.