X

Εντοπίστηκαν καρχαρίες μέσα σε ενεργό ηφαίστειο!(βίντεο)

Απρόσμενη ανακάλυψη από διδακτορικούς φοιτητές που βρήκαν δυο διαφορετικά είδη καρχαριών και ένα είδος σαλαχιού μέσα σε υποθαλάσσιο ηφαίστειο.

Ant1news

Το Kavachi είναι ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στα νησιά του Σολομώντα. Η πρώτη έκρηξη που κατέγραψαν οι επιστήμονες έγινε το 1939 και η τελευταία τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς.

Μια ομάδα φοιτητών θέλοντας να παρατηρήσουν την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή έριξαν ειδικές κάμερες στα ανοιχτά της θάλασσας κοντά στο ηφαίστειο και όταν κάποια στιγμή τις μάζεψαν για να εξετάσουν το οπτικό υλικό βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια έκπληξη.

Αρχικά εντόπισαν μια μεγάλη καφέ κηλίδα στο βίντεο την οποία αφού εξέτασαν προσεκτικά διαπίστωσαν πως πρόκειται για ένα καρχαρία του είδους sleeper. Μάλιστα το συγκεκριμένο είδος καρχαρία εντοπίστηκε για πρώτη φορά τόσο νότια.

Ο διδακτορικός φοιτητής Brennan Phillips από το Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ, σε συνέντευξή του με το National Geographic, αποκάλυψε ότι κοντέψαμε να τρελαθούμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στην ερευνητική ομάδα. Κατά τη διάρκεια της εξονυχιστικής μελέτης που ακολούθησε εντοπίστηκε και άλλος καρχαρίας που ανήκει σε άλλο είδος καθώς και ένα σαλάχι.

Οι καρχαρίες sleeper μπορούν να αγγίξουν τα 7 μέτρα αλλά μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί φτάνει τα 4,4 μέτρα σε μήκος και βάρος κοντά στα 900 κιλά. Μπορούν να κολυμπήσουν αθόρυβα, κάνοντας πολύ μικρές κινήσεις και έτσι τους είναι εύκολο να κυνηγούν.