X

Νέα παράταση στην τραπεζική αργία

Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Τραπεζικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι όλα τα υποκαταστήματα θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Ant1news

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι, με Υπουργική Απόφαση, παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ειδικότερα στην Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρονται τα εξής:

«Παρατείνεται έως και 19 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Τραπεζική Αργία βραχείας διάρκειας» (Α’ 65), όπως ισχύει, και παρατάθηκε με τις υπό στοιχείο 2 του προοιμίου της παρούσας αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών και με την από 14 Ιουλίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 79).

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.»

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών;

Ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.