X

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στην Λακωνία

Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στη φλεγόμενη Νεάπολη Λακωνίας. Πάνω από 8 μποφόρ ο άερας στην περιοχή.

Ant1news

Καλά στην υγεία τους είναι οι δύο πιλότοι του καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη φλεγόμενη περιοχή της Νεάπολης στην Λακωνία.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε πύρινη ανεξέλεγκτη κόλαση από τα ξημερώματα, όταν λίγο πριν τις 4 ξέσπασε φωτιά στη δασική περιοχή Φαλακρό στους Μαλάους Λακωνίας. Η φωτιά εξαπλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή και έχει περάσει μέσα από τα χωριά Καστανιά, Μεσοχώρι, Λάχι και Άγιος Νικόλαος, τα οποία έχουν εκκενωθεί, όπως και δύο παιδικές κατασκηνώσεις. Tα παιδιά από την κατασκήνωση και οι ευπαθείς ομάδες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Λίγο πριν τις 14:00 εκκενώθηκε από ασθενείς και εργαζομένους.

Η φωτιά κατευθύνεται προς την Νεάπολη Βοιών. Το μέτωπο της φωτιάς εκτίνεται σε μήκος 15 χιλιομέτρων.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 έως 9 μποφόρ, δυσχαιρένοντας το έργο των επτά καναντέρ που επιχειρούν στην περιοχή. Από εδάφους επιχειρούν πάνω από 50 οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς και υδροφόρες των Δήμων, ενώ οι τοπικές αρχές κάνουν έκκληση για βοήθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων έχει εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Αγίου Νικαλάου, όπου αδυνατούν να προσεγγίσουν οι από αέρος δυνάμεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Η πυρκαγιά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ.

O Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διαβεβαιώσε μέσω tweet ότι οι δύο πιλότοι του καναντέρ είναι καλά στην υγεία τους.

Η χρήστης του twitter Smiling Leonine ανήρτησε τη φωτογραφία αυτή, της οποίας η γνησιότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί.