X

Ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες σε Αττική, Λακωνία και Κορινθία

Να οριοθετήσουν τα μεγάλα πύρινα μέτωπα επιχειρούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης σε Αττική, Λακωνία και Κορινθία.

Ant1news


Στα μεγάλα πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Καρέατης Νεάπολης Λακωνίας,  της Μαλακάσας και του Σπαθοβουνίου Κορινθίας επικεντρώνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και του υπόλοιπου μηχανισμού πυρόσβεσης. Επιχειρούν  να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπο του Π.Σ. Νίκο Τσόγκα  ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης. Όπως είπε ο κ. Τσόγκας η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε όλες τις πυρκαγιές αλλά ο κίνδυνος παραμένει λόγω των ανέμων. .

Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι το βράδυ εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 59 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 99 αστικές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν και σε 45 περιπτώσεις για παροχή βοήθειας

Ο συντονισμός των ενεργειών για να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση που δημιουργήθηκε από τις πυρκαγιές αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Ν. Βούτσης, Π. Καμμενός, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αν. Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να δοθεί βάρος στην περιφρούρηση των ορεινών όγκων, όπως η Πάρνηθα η Πεντέλη, αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές.  

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο, επισκέφθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας τους δύο πιλότους του αεροσκάφους τύπου Canadair που έκανε αναγκαστική προσγείωση. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και τους ευχήθηκε καλή και γρήγορη ανάρρωση.



Δύσκολη μέρα θα είναι και το Σάββατο λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς γιαυτό και στην Αττική απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση και στα άλση ενώ σε επιφυλακή είναι και η αστυνομία.