X

Συνεχίζονται οι μάχες με τις φλόγες σε Λακωνία, Υμηττό, Μαλακάσα και Αργολίδα

Βελτιωμένη εικόνα σε όλα τα μέτωπα. Νέα φωτιά στην Σκύρο. Σε επιφυλακή οι δυνάμεις, λόγω ισχωρών ανέμων.

Ant1news

Βελτιωμένη η εικόνα σε όλα τα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή. Μικρές εστίες παραμένουν στη Λακωνία, τον Υμηττό, την Μαλακάσα, το Σπαθοβούνι Κορινθίας, τα Ίρια Αργολίδας, ενώ ένα νέο μέτωπο παρουσιάστηκε, στις 2:10 στην περιοχή Ατσίτσα στην Σκύρο. Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη. Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση και βρίσκεται νότια του αεροδρομίου, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή ή εγκαταστάσεις. 

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Εύβοια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν από εδάφους και από αέρος όλη τη χθεσινή μέρα, επικεντρώνοντας στα μεγάλα μέτωπα του Υμηττού, της Μαλακάσας, της Νεάπολη Λακωνίας και του Σπαθοβουνίου. Στην Εύβοια παρουσιάστηκε αντιμετωπίσιμο πρόβλημα, καθώς οι δυνάμεις της περιοχής είχαν μεταβεί στην Λακωνία.

Ο κίνδυνος αναζωπύρωσης και εκδήλωσης νέων εστιών παραμένει, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν και σήμερα.

Στη Λακωνία τη νύχτα είχαν παραμείνει ένα από τα τρία μέτωπα της Νεάπολης, εκείνο που βρίσκεται στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά και ακόμα ένα στο βορειοανατολικό μέτωπο πίσω από το βουνό, καίγοντας δασική έκταση.

Στον Καρέα οι ενάεριες δυνάμεις έπαψαν τις επιχειρήσεις όταν έπεσε το φως, ενώ οι επίγειες συνέχισαν τη μάχη που είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι, όλη τη νύχτα. Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, δεν κινδύνευαν σπίτια. Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν οι δύο συλληφθέντες για εμπρησμό, που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στο σημείο «καπνίζοντας» τα μελίσσια τους και θεωρούνται υπαίτιοι για τη φωτιά.

Σε εξέλιξη ήταν και οι πυρκαγιές στο Σπαθοβούνι Κορινθίας και την Μαλακάσα, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν και τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.

Στην Αργολίδα οι εστίες περιορίστηκαν ενώ ελαττώθηκε η ένταση των ανέμων.

Πυρκαγιά που έκαιγε θαμνώδη περιοχή, λίγο έξω από την πόλη, στη Ρόδο, ελέγχεται μερικώς.

Σήμερα θα καταφθάσουν δύο καναντέρ κι ένα αεροπλάνου συντονισμού, από την Γαλλία, μετά από αίτημα που κατέθεσε η Ελλάδα στην Κομισιόν για παροχή βοήθειας. Πρόκειται για αεροσκάφη που έχουν παραχωρηθεί εθελοντικά στην κοινή δεξαμενή των μέσων πολιτικής προστασίας της Ε.Ε..

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα επιχειρούν στις υπάρχουσες εστίες και όλο το Σώμα θα βρίσκεται σε επιφυλακή. Παράλληλα, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού θα κάνουν περιπολίες ακόμα και μέσα σε δασικές περιοχές. Κατόπιν εντολής του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη  Πανούση, θα παραχωρηθούν οι υδροφόρες της αστυνομίας (αύρες) για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.