X

Κουρουμπλής: Η ρήξη τη δεδομένη στιγμή θα κατέστρεφε τους αδύναμους

Ενωτικό μήνυμα έστειλε στους διαφωνούντες ο υπουργός Υγείας λέγοντας, «Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να προχωρήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ant1news

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολιάζοντας την διαφοροποίηση, από την Αριστερή Πλατφόρμα και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη συμφωνία που έφερε ο Πρωθυπουργός, τόνισε, «Η κυβέρνηση δεν ήθελε ρήξη, δεν είχε τέτοια εντολή, δεν είναι επιλογή του ελληνικού λαού, καθαρά και ξάστερα» και συμπλήρωσε, «Με ρήξη τη δεδομένη στιγμή θα καταστρέφονταν οι αδύναμοι».

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως είναι προτιμότερο, «να υπακούς στην ιδεολογική ζυγαριά του φαρμακείου αντί να διαχειριστείς ακόμη και αυτά τα δύσκολα μέτρα που με την αριστερά θα είναι πιο ανώδυνα απ’ ό,τι θα ήταν με άλλη κυβέρνηση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Κουρουμπλής επιχειρηματολόγησε υπέρ της συμφωνίας λέγοντας, «δεν πρέπει να φτάνουμε στην πλήρη απαξίωση αυτής της προσπάθειας της κυβέρνησης που είναι δύσκολη. Ας διαβάσουμε τον Μισέλ Σαπέν, τις εφημερίδες διεθνώς τι λένε.Ξέρετε πόσες εκπτώσεις έκανε το ΚΚΕ για να συγκροτήσει το ΕΑΜ και να σώσει το λαό;».

Ο κ. Κουρουμπλής έστειλε και το δικό του μήνυμα ενότητας προς τους διαφωνούντες, «Μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να προχωρήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε τις κρισιμότερες ευθύνες μεταπολιτευτικά. Χρειάζεται γενναιότητα στην πολιτική όπως έλεγε και ο Γέρος της Δημοκρατίας. Η επιλογή του ήταν να θέσει πάνω από το πολιτικό του μέλλον και το κόμμα την Ελλάδα».