X

Λεουτσάκος: Οι δανειστές μας είναι «οικονομικοί δολοφόνοι»

Η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία. Το νόμισμα δεν αποτελεί θρησκεία. Στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό με το Όχι του λαού, τόνισε ο κ. Λεουτσάκος.

Ant1news

Της στάσης που έχει κρατήσει ο ίδιος, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλα στελέχη του κόμματος, υπεραμύνθηκε ο Στάθης Λεουτσάκος, λέγοντας, «Θα υπερασπιστούμε τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ για να προχωρήσουμε σε νέους δρόμους».

Ο κ. Λεουτσάκος υποστήριξε ότι, στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό με το Όχι του λαού, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μεταλλαχθούμε σε μνημονιακό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να καταργήσουμε τα μνημόνια, και συμπλήρωσε «ένα νόμισμα δεν αποτελεί θρησκεία, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς, ένας λαός δεν μπορεί να υποκύψει σε εκβιασμούς».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Λεουτσάκος υποστήριξε, «η νέα κυβέρνηση είναι σε ομηρία. Δεν έδωσαν, ως όφειλαν, 7 δισεκ. ευρώ χρηματοδότηση οι δανειστές, έκοψαν παρανόμως τη χρηματοδότηση για να εκβιάσουν ένα λαό, και ο λαός έδωσε ένα 62% Όχι, αυτό δείχνει ότι ο λαός θέλει να διεκδικήσει το Όχι», μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλέσει τους δανειστές, οικονομικούς δολοφόνους.

Ο κ. Λεουτσάκος δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε παραγωγική ανασυγκρότηση κάτι που δεν συμβαίνει με τα μνημόνια, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνοντας ότι «θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους».