X

«Καμίνι» από Δευτέρα η χώρα

Εξασθενούν οι άνεμοι, σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος και η ώρα για βουτιές στις κοντινές παραλίες φαίνεται πλέον ότι έφθασε!

Ant1news

Σε «μέγγενη» αφόρητης ζέστης αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες η χώρα, καθώς ήδη από αύριο Δευτέρα ο υδράργυρος θα αγγίξει τα όρια καύσωνα.

Οι βοριάδες αρχίζουν να εξασθενούν σε ολόκληρη τη χώρα, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 5 και τοπικά τα 6  μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στα νότια και την Κρήτη θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φθάσει και ίσως να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς, ενώ οι νοτιάδες θα χαρίσουν λίγη δροσιά στη Θεσσαλονίκη που κατά τα άλλα η θερμοκρασία θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Η ζέστη θα γίνει ακόμα πιο έντονη την Τρίτη, καθώς οι βοριάδες θα εξασθενήσουν ακόμα περισσότερο και ο θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 38, στα κεντρικά από 22 έως 40, ενώ στα νότια και την Κρήτη θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.