X

Κρούγκμαν: Ίσως υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης

Ο νομπελίστας οικονομολόγος εξακολουθεί να θεωρεί πιθανό το Grexit και εκτιμά πως αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ.

Ant1news

Θέμα χρόνου θεωρεί ο Πολ Κρούγκμαν πως είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντάς την αναπόφευκτη.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN, o νομπελίστας οικονομολόγος δήλωσε πως στην παρούσα φάση έχει σημειωθεί μία «παύση» στην ελληνική κρίση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί ότι τελείωσε με τη συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Δήλωσε έκπληκτος από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση πίστευε ότι θα μπορούσε να απαιτήσει καλύτερους όρους από τους πιστωτές, χωρίς να έχει ένα εναλλακτικό σχέδιο. «Τελικά οι νέοι όροι της συμφωνίας είναι ακόμη χειρότεροι από τους προηγούμενους, ασχέτως που ούτε εκείνοι θα απέδιδαν» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «Ίσως υπερεκτίμησα τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Κρούγκμαν εκτίμησε πως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί αργά ή γρήγορα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο θα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν και δε θεωρεί πως θα μπορούσε να συγκριθεί με τον αντίκτυπο που είχε η κατάρρευση της Lehman Brothers.