X

Φωτιά απειλεί σπίτια στο Ναύπλιο

Έχει, ήδη, αποτεφρώσει δασική έκταση, καλλιέργειες, αποθήκες και γεωργικά μηχανήματα.

Ant1news


Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες, μέσα στον οικισμό της Ασίνης, στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα καλωδίων της ΔΕΗ.

 Τη φωτιά, που έχει, ήδη, αποτεφρώσει δασική έκταση, καλλιέργειες, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα καθώς και ένα αυτοκίνητο, επιχειρούν να ελέγξουν τρία αεροσκάφη, με συνεχόμενες ρίψεις νερού, καθώς και 36 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα ενώ καταφθάνουν συνεχώς ενισχύσεις από γειτονικούς και όχι μόνο νομούς.






Τον τρόμο του πύρινου εφιάλτη έζησαν και οι κάτοικοι στο χωριό Λευκάκια καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι συγχρόνως με την πυρκαγιά της Ασίνης απείλησε τα σπίτια τους, τα οποία, όμως, σώθηκαν χάρις στη έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής και χωματουργικού μηχανήματος.





Φωτιά και στη Σάμο



Στις φλόγες έχει παραδοθεί αγροτική έκταση στην περιοχή Πούντες του Πυθαγορείου. Τη φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 16.30, επιχειρούν να σβήσουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου με εθελοντικά κλιμάκια, αλλά και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δύο  πυροσβεστικών αεροσκαφών.