X

Φωτιά στον Μαραθώνα

Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά. Για 4-5 εστίες που φούντωσαν ταυτόχρονα κάνουν λόγο οι κάτοικοι. Ισχυρές δυνάμεις και πολλοί εθελοντές επί τόπου. "Σωτήρια" η κοντινή Λίμνη.

Ant1news

Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, κοντά στην Λίμνη, ενώ λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ισχυρές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Η πρώτη εστία εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου απο την περιοχή της Σταμάτας προς τον Μαραθώνα, ενώ κάτοικοι μιλούν για 4-5 διαφορετικές εστίες που φούντωσαν ταυτόχρονα, δηλώνοντας βέβαιοι ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Η φωτιά κατέκαψε δασική έκταση χωρίς να απειλήσει κάποιοιν οικισμό.

Οι φλόγες έφτασαν ως τις αυλές ναϊδρίων και αγροικιών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο χάρη στην συνδρομή των πυροσβεστών, ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολυάριθμων εθελοντών που έσπευσαν επί τόπου, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότεροι απο 50 πυροσβέστες με πάνω απο 20 οχήματα και 15 άτομα απο πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού απο αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Μέσα σε περίπου δύο ώρες οι ισχυρές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή κατόρθωσαν να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο.

Αυτό κατέστη εφικτό, αφενός διότι η φωτιά εντοπίστηκε σχεδόν αμέσως και κινητοποιήθηκαν γρήγορα οι δυνάμεις και οι εθελοντές, αφετέρου καθώς οι εστίες βρίσκονταν σε μικρή απόσταση από την Λίμνη Μαραθώνα, ήταν εφικτός ο γρήγορος ανεφοδιασμός με νερό των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, τα οποία με συνεχείς ρίψεις κατόρθωσαν να περιορίσουν σημαντικά το πύρινο μέτωπο.