X

Διαψεύδει την αγορά ελληνικού νησιού ο Μπάφετ

Αγόρασε τελικά ο αμερικανός μεγιστάνας το νησάκι Άγιος Θωμάς; Τι λένε οι πληροφορίες για Πιτ-Τζολί και Τζόνι Ντεπ. Θα γίνουν κάτοικοι Ελλάδας;

Ant1news

Όχι, ο Γουόρεν Μπάφετ δεν έχει αγοράσει ελληνικό νησί, ούτε για 15 εκατομμύρια ευρώ, ούτε για οποιαδήποτε άλλο ποσό. Αυτό αναφέρει το γραφείο του αμερικανού μεγιστάνα, διαψεύδοντας έτσι τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να αγόρασε το νησί Άγιος Θωμάς στον κόλπο της Αίγινας.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνταν δελτίο Τύπου της εταιρείας Proto Group Ltd, που δραστηριοποιείται στο χώρο του real estate, η αγορά ολοκληρώθηκε την περασμένη Πέμπτη έναντι συνολικού τιμήματος 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το νησί καλύπτει έκταση 1,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της proto Group τόνισε στον Spiegel Online, ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ελκυστική για επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία και ότι τέτοια νησιά είναι το «απόλυτο σύμβολο κύρους, φέρνοντας στο νου εικόνες με μεγιστάνες να πίνουν σαμπάνια στο κατάστρωμα ενός τεράστιου γιοτ».

Τα νησιά κοστίζουν λιγότερο από ένα σαλέ στο Άσπεν και στον Κολοράντο, ή από ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν, αναφέρει ρεπορτάζ αμερικανικής εφημερίδας που φιλοξενεί τη διάψευση του Μπάφετ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Τζόνι Ντεπ αγόρασε ένα διαφορετικό ελληνικό νησί έναντι 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και ότι οι Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί έχουν αποκτήσει ένα άλλο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμα δεν έχει επαληθευτεί τίποτα.