X

Απλήρωτοι εργαζόμενοι της Βουλής καταγγέλλουν τη Ζωή

Εργαζόμενος της Βουλής «έχει καταλήξει να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, μην έχοντας πλέον στέγη», ενημερώνουν με επιστολή τους οι συμβασιούχοι.

Ant1news

Κραυγή απόγνωσης εκπέμπουν 75 υπάλληλοι της Βουλής που με μια επιστολή κόλαφο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και πλήρους εξαθλίωσης.

Η συντονιστική τους επιτροπή αποτελούμενη από πέντε εργαζόμενους στη Βουλή απέστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για να τον ενημερώσουν για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου αν και έχει δεσμευτεί να λύσει το πρόβλημα δεκάδων εργαζομένων, των οποίων οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έχουν λήξει εδώ και μήνες, δεν το έχει κάνει έως τώρα, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται. Όπως μάλιστα, αποκαλύπτουν ένας από συγκεκριμένους εργαζόμενους «έχει καταλήξει να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, μην έχοντας πλέον στέγη».

«Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη Βουλή συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ), των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, παρέχοντας κανονικά την εργασία τους και αναμένοντας την πραγματοποίηση της ρητής δέσμευσης της κυρίας Προέδρου της Βουλής, ότι θα προχωρήσει στη μετατροπή-αναγνώριση των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου», αναφέρουν στην επιστολή τους.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί άλλη επιστολή εργαζόμενων του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, που επισήμαιναν το ίδιο ακριβώς ζήτημα.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ: