X

Σε οικονομικό αδιέξοδο το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του Οργανισμού. Τονίζει ότι καταρρέει το "Χαμόγελο του Παιδιού".

Ant1news

Της Χριστίνας Παπαδημητροπούλου

Με μηδενική ρευστότητα, μηδενικά έσοδα και χιλιάδες παιδιά να κινδυνεύουν, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση.

«Στο απόλυτο μηδέν» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, ότι βρίσκεται ο οργανισμός  συμπληρώνοντας:

«Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά, που σήμερα μας έχουν ανάγκη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρώτο εξάμηνο του 2015 με υπεράνθρωπη προσπάθεια καταφέραμε να στηρίξουμε 60.804 παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα από το σύνολο των δράσεών μας πανελλαδικά, σε σχέση με τα 82.802 για ολόκληρο το 2014. Σήμερα είμαστε εδώ, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα. Η πιθανή περικοπή των δράσεων θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειες στην Ελλάδα. Οι υπηρεσίες που παρέχει και οι υποδομές που θέτει  στη διάθεση των παιδιών πανελλαδικά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι περισσότερο από ποτέ πολύτιμες και απαραίτητες και δεν μπορούν να αναπληρωθούν: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες εντατικής θεραπείας για νεογνά και παιδιά, το Amber Alert Hellas, η Γραμμή SOS 1056 και τόσες άλλες παρέχουν μέχρι σήμερα ένα δίκτυ προστασίας για τα παιδιά. Οι μέχρι σήμερα υποστηρικτές μας, χρειάζονται σήμερα υποστήριξη και ευχόμαστε να καταφέρουμε να είμαστε δίπλα τους!»

Το μεγαλύτερο  πρόβλημα το αντιμετώπισε ο Οργανισμός από τη στιγμή της εφαρμογής των capital controls, αφού η βιωσιμότητα του Χαμόγελου του Παιδιού εξαρτάται σε πολύ σημαντικό βαθμό από τις δωρεές. 

Οι αριθμοί πάντως μιλούν από μόνοι τους με τα σοβαρά περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν ο κύριος Γιαννόπουλος με τη μεγάλη ομάδα του οργανισμού και τους χιλιάδες εθελοντές:

Tο Α’ εξάμηνο του 2015:

 ● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 135.197 τηλεφωνικές κλήσεις (751 κλήσεις ανά ημέρα) με το 36% να αφορά σε καταγγελίες για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο (36 κλήσεις ανά ημέρα).  

● Η «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» δέχτηκε 420 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών και αφορούσαν στο σύνολό τους 811 παιδιά (αύξηση κατά 48% σε σχέση με το α’ εξάμηνο 2014).