X

Άρχισε η συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους

Οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται πλέον στη μορφή και το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ant1news

Για εκκίνηση της συζήτησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν πλέον τη μορφή και το μέγεθος της αναδιάρθρωσης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, πριν από δύο εβδομάδες η συζήτηση εστιαζόταν στο εάν θα υπάρξει αναδιάρθρωση, ενώ σήμερα η συζήτηση έχει μετατοπιστεί στη μορφή και το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Άλλωστε, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία των πιστωτών να προχωρήσουν σε ελάφρυνση χρέους εάν η κυβέρνηση εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου βοήθειας.

«Υπάρχει συμφωνία για να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων και να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους», τόνισε ο Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ευρώπη αντιστέκεται στο ενδεχόμενο κουρέματος. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός» επεσήμανε.