X

Πύρινα μέτωπα σε Ηλεία και Ρόδο

Υπό έλεγχο  η φωτιά στην Κυλλήνη και τη Σαμοθράκη. Αρκετά μεγάλο το μέτωπο στην περιοχή Λιβάδια της Ρόδου. Ισχυρές δυνάμεις στο Δραγώγιο Ηλείας. Φωτιά και στη Μαγούλα.

Ant1news

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δραγώγιο του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων της Ηλείας. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, στην περιοχή «Λιβάδια» μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων, όπου λίγο μετά τις 11.00 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Στο σημείο της φωτιάς βρίσκεται ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ κλήθηκαν και εθελοντικές ομάδες καθώς διαπιστώθηκε ότι το μέτωπο της  πυρκαγιάς είναι αρκετά μεγάλο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 το πρωί, στην περιοχή Μαγούλα Αττικής. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της Πυροσβεστικής, είναι θέμα χρόνου η οριοθέτησή της. Αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει κάψει περίπου 30 στρέμματα με καλλιέργειες, καθώς και περίπου 20 στρέμματα δάσους.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ στη Σαμοθράκη, καθώς εξακολουθούν να καίνε μόνο κάποιες μικροεστίες, που οφείλονται σε αναζωπυρώσεις εξαιτίας των ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν με μεγάλη ένταση.