X

«Άτυπο» Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Η πρόσκληση απευθύνθηκε απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα παραστεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Ο Θανάσης Παφίλης στην θέση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ant1news

Πρόσωπο με πρόσωπο και σε πιο «χαλαρό» κλίμα τόσο από αυτό της Βουλής και των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων στις συζητήσεις για τα προαπαιτούμενα, όσο όμως και σε σχέση με το επίσημο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο την επομένη του δημοψηφίσματος, θα βρεθούν αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Αφορμή η πρόσκληση σε γεύμα που τους απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επ΄ ευκαιρία της συμπλήρωσης 41 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Το «άτυπο» Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο έχει οριστεί για τις 14:00 της Παρασκευής, ανήμερα της επετείου επανόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Αθήνα. 

Δεδομένο θεωρείται ότι στην διάρκεια του γεύματος, ο Πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αρχηγοί θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές που μόλις αρχίζει για την τελική συμφωνία, μετά από την υπερψήφιση των δύο νομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα που κατέστη εφικτή με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ενώ η κουβέντα αναμένεται να περιστραφεί και γύρω από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς από αυτές εξαρτάται η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και εν πολλοίς η αποτροπή σε νέα προσφυγή  σε πρόωρες εκλογές. 

Θετικά έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου οι Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Πάνος Καμμένος  και Φώφη Γεννηματά, ενώ στην θέση του Δημήτρη Κουτσούμπα, το ΚΚΕ θα εκπροσωπήσει ο Θανάσης Παφίλης.

Δεν θα παραστεί ο Πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.