X

Ουρές στα ΑΤΜ για το όριο των 300 ευρώ

Τελευταία ημέρα η σημερινή για το ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ. Κοσμοσυρροή έξω από τις τράπεζες. Τι θα ισχύσει από αύριο.

Ant1news

Μπορεί από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου, να καταργήθηκε η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών να είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό, αλλά τα capital controls παραμένουν, όπως και το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ.

Ωστόσο, παρέχεται πλέον η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα και μέχρι 300 ευρώ έως σήμερα Παρασκευή εάν δεν έχει γίνει άλλη ανάληψη μέσα στην εβδομάδα.

Έτσι, από πολύ νωρίς το πρωί εκατοντάδες άνθρωποι έπιασαν θέση στην ουρά για να πάρουν το ανώτατο ποσό από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Ακόμα και ηλικιωμένοι, που θέλοντας και μή έμαθαν να χειρίζονται τις χρεωστικές τους κάρτες, περιμένουν με υπομονή στην ουρά για μία ανάληψη.

Από αύριο πάντως, το ανώτατο ημερήσιο όριο ανάληψης μπορεί να παραμένει στα 60 ευρώ, ωστόσο στο τέλος της εβδομάδας ο δικαιούχος θα μπορέσει να κάνει ανάληψη έως του ποσού των 420 ευρώ, εάν και εφόσον δεν έχει πάρει άλλα χρήματα τις προηγούμενες ημέρες.