X

Ενεργοποιούνται σήμερα οι Κάρτες Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αυλαία σήμερα για το επίδομα σίτισης. Στα 70 ευρώ ανά άτομο το επίδομα μηνιαίως με προσαύξηση 30 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.

Ant1news

Ξεκινάει σήμερα το μέτρο του επιδόματος σίτισης, μέσω των Καρτών Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τους δικαιούχους του μέτρου.

Η κάρτα θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ το μήνα και το ποσό θα προσαυξάνεται με 30 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας, μέχρι του ποσού των 200 ευρώ.

Οι 146.360 δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της κάρτας τους σε πάνω από 5.000 επιχειρήσεις τροφίμων σε ολόκληρη τη χώρα, σε όλα δηλαδή τα μαγαζιά που διαθέτουν τον μηχανισμό ανάγνωσης τραπεζικών καρτών.

Το μέτρο θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να πιστωθεί στους δικαιούχους το ποσό που αντιστοιχεί σε 3 μήνες, αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας αυτό δεν θα γίνει τώρα και τα αναδρομικά αναμένεται να αποδοθούν στους δικαιούχους τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Όσοι δεν καταναλώσουν το ποσό που τους αντιστοιχεί μέσα στο μήνα τότε αυτό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα μαζί με το νέο επίδομα.