X

Πρώην δήμαρχος εμπλέκεται σε παράνομη υιοθεσία

Χορήγησε σε 39χρονη άδεια ανατροφής τέκνου, χωρίς αυτή να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Ant1news

Την εξιχνίαση παράνομης χορήγησης άδειας ανατροφής τέκνου σε μη δικαιούχο, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι στην υπόθεση εμπλέκονται πρώην Δήμαρχος και πρώην δημοτική υπάλληλος Δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος άντρας, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος συγκεκριμένου Δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης, κατά τα έτη 2009-2010, χορήγησε στην 39χρονη άδεια ανατροφής τέκνου, χωρίς αυτή να πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις, λαμβάνοντας ωστόσο το χρηματικό ποσό των (12.096,64) ευρώ από μισθούς, επιδόματα και δώρα, ζημιώνοντας με τον τρόπο αυτό το ταμείο του Δήμου.

Ερωτηθείς για το θέμα ο Σπύρος Σταματάκης, που διετέλεσε δήμαρχος Εχεδώρου κατά το χρονικό διάστημα 2009 – 2010, επεσήμανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "η υπόθεση ήταν στα δικαστήρια και έχω αθωωθεί".

Ειδικότερα, αναφέρει ότι η "υπόθεση ξεκίνησε το 2010", όταν "συνάδελφος μιας γυναίκας υπαλλήλου του δήμου, με την οποία είχε προστριβές, προέβη σε καταγγελία".

Υποστηρίζει, ότι η γυναίκα για την οποία έγινε η καταγγελία "είχε τρία παιδιά, έκανε το τέταρτο και πήρε την άδεια ανατροφής, όπως δικαιούνταν" και σημειώνει ότι πρόκειται για "άδεια ανατροφής που δικαιούται με το νόμο, χωρίς να χρειάζεται ούτε καν υπογραφή του δημάρχου, ή του προϊσταμένου". Επιπλέον, αναφέρει ότι πριν από εννέα μήνες εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία "η ίδια η καταγγέλλουσα καταδικάστηκε για ψευδή καταγγελία".