X

Metron Analysis: Το 61% εγκρίνει τον ρεαλισμό του Αλέξη Τσίπρα

Το 83% εκτιμά, πάντως, ότι η νέα συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ant1news


Θετική γνώμη διατυπώνει το 61% των πολιτών για τον τρόπο που ο Αλέξης Τσίπρας εκτελεί τα καθήκοντά του. Το 36% αρνητική, το 2% ούτε θετική ούτε αρνητική, το 1% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά», σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». 

Το 83% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία δεν ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το 14% πως ανταποκρίνεται και το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά». 

Θετικά απαντά το 63% στο ερώτημα αν ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε σωστά που έφερε τη συμφωνία στη Βουλή. Το 32% θεωρεί ότι έπρεπε να μείνει ανυποχώρητος ενώ το 5% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά». 

Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, το 19% υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και το 3% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά». 

Κατά τα άλλα, η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου, με 15,8 ποσοστιαίες μονάδες. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 33,6%, η ΝΔ 17,8%, η Χρυσή Αυγή, 5,3%, το Ποτάμι 6,1%, το ΚΚΕ 4,2%, οι ΑΝΕΛ 2,8%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,3%, ενώ το 3,3% δηλώνει ότι θα ψήφιζε την Ένωση Κεντρώων. 

Οι πολίτες αξιολογούν σε ποσοστό 35% ότι είναι καλύτερο το νέο κυβερνητικό σχήμα, χειρότερο το χαρακτηρίζει το 34%, ίδιο με το προηγούμενο λέει το 16%  ενώ το 15% «δεν γνωρίζει/δεν απαντά».