X

'Ερχονται οι επικεφαλής της τρόικας

Μέχρι αύριο θα έχουν φτάσει οι επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα και όλα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε απο τη Δευτέρα να ξεκινήσει ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας.

Ant1news

Σήμερα και αύριο φτάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας και όλα τα τεχνικά κλιμάκια για να ξεκινήσει από τη Δευτέρα ο εξονυχιστικός έλεγχος της ελληνικής οικονομίας.

Εάν κάποιο μέλος των επικεφαλής δεν έρθει αυτό το διήμερο, τότε τη Δευτέρα θα βρίσκεται σίγουρα στην Αθήνα αφού έως τις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και έως τις 18 του μήνα να έχει ολοκληρωθεί ακόμα και η διαδικασία ψήφισης τόσο από το ελληνικό όσο και από τα ξένα κοινοβούλιο, όπου αυτό χρειάζεται.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι ξένοι τεχνοκράτες θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες, με την δυσφορία του ΔΝΤ για την μη επίσημη αποστολή αιτήματος από την ελληνική πλευρά προς το ταμείο με την οποία να ζητείται η συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, προκάλεσε την καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, αφού και οι εκπρόσωποι της ΕΕ και της ΕΚΤ καθυστέρησαν την άφιξη τους μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και να έρθουν όλοι μαζί.

Η κυβέρνηση προκειμένου να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, από την στιγμή που οι υποχρεώσεις για την πληρωμή δόσεων και τόκων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ, είναι ασφυκτικές και για τον μήνα Αύγουστο, έστειλε μέσω του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, το σχετικό αίτημα προς το ΔΝΤ, με το οποίο αιτείται νέας δανειακής διευκόλυνσης. Το Ταμείο από την πλευρά του με μια λιτή ανακοίνωση, γνωστοποίησε τη λήψη του αιτήματος μέσω της επιστολής.