X

Πήγε για αθερίνες κι έπιασε ξιφία βάρους 360 κιλών!

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ψαράς από τον Αστακό όταν στο αθερονόδιχτο που είχε ρίξει, είδε έναν ξιφία 4 μέτρων!

Ant1news

«Και καθώς έφτασα στην μέση κατά την διάρκεια του μαζέματος του αθερινοδιχτου που είχα ρίξει, ένοιωσα ξαφνικά ένα τράνταγμα δυνατό και το δίχτυ έγινε ασήκωτο. Έσκυψα να δω τι είχε γίνει και τότε άρχισε να με ταρακουνά κάτι δυνατό. Ξαναπροσπάθησα δεύτερη φορά, αυτή την φορά σίγα σίγα και τότε είδα κάτι απίστευτο. Ένας ξιφίας περίπου 4μ να έχει πιαστεί για καλά στο αθερινοδιχτο και να προσπαθεί να ξεφύγει. Αποβάλλοντας γρήγορα την αρχική έκπληξη, άρχισα να ενεργώ διαφορετικά. Το έφερα σίγα σίγα στο σκάφος μου και το έδεσα για να είμαι σίγουρος ότι δεν θα φύγει...»

Έτσι περιγράφει στον φωτογράφο του πρακτορείου eurokinissi Χρήστο Μπόνη την ψαριά που έβγαλε ο Στέφανος Λυσάρης από τον Αστακό, ο οποίος ενώ είχε ρίξει τα δίχτυα του για να βγει το μεροκάματο, αντίκρισε το υπέροχο άλλα και πρωτόγνωρο παράλληλα θέαμα.

Εναν ξιφία 4 μέτρων και βάρους 360 κιλών!

Οπως λένε οι ψαράδες του χωριού, πρώτη φορά έχει αλιευτεί τόσο μεγάλο κήτος αλλά και πρώτη φορά εμφανίζεται το είδος ψαριού αυτό στα νερά της περιοχής.

Τελικά ο ξιφίας μεταφέρθηκε σε αποθήκη που διατηρεί ο ψαράς και αφού τεμαχίστηκε ένα μέρος μοιράστηκε σε φίλους και ένα άλλο έγινε μεζές…