X

ΣΕΒ: Αυτές είναι οι επιπτώσεις από τα Capital Controls

Την άμεση εφαρμογή μέτρων σταθεροποίησης της οικονομίας ζητούν με επιστολή τους προς Δραγασάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη οι Κοινωνικοί Εταόροι και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Ant1news

 

Κοινή επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη  απέστειλαν οι Κοινωνικοί Εταίροι και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), την Παρασκευή 27 Ιουλίου, με θέμα τη άμεση εφαρμογή μέτρων ταχείας απόδοσης για την άρση των υφεσιακών παραμέτρων και τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι της παραγωγικής οικονομίας που συνυπογράφουν την επιστολή υπέβαλαν σειρά προτάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, καθώς και αναλυτική καταγραφή των επιπτώσεων που έχουν επιφέρει οι έλεγχοι κεφαλαίων στις επιχειρήσεις μέχρι σήμερα. 

Την επιστολή υπογράφουν οι : Κωνσταντίνος Μίχαλος , πρόεδρος ΚΕΕΕ,    Θεόδωρος Φέσσας,  Πρόεδρος ΣΕΒ, Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος ΕΣΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος ΓΣΕΕ.

Στην επιστολή τους αναφέρουν :

Η ραγδαία πτώση στην οικονομική δραστηριότητα, λόγω των τραπεζικών περιορισμών, έχει επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, με την πτώση των πωλήσεων να κυμαίνεται από 30% ως 80%, ανάλογα με τον κλάδο. Η ανάγκη στήριξης και σταθεροποίησης της οικονομίας, είναι κατεπείγουσα και επιτακτική. Πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η επικείμενη παγίωση των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις και στην απασχόληση. 

Η ανακοπή της φθίνουσας πορείας της οικονομίας προϋποθέτει άμεσα μέτρα που αφορούν στην ρευστότητα, στις φορολογικές υποχρεώσεις, στις εξαγωγές, στο επιχειρηματικό περιβάλλον και στις επενδύσεις. 

Οι  συνημμένες προτάσεις μας είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, άμεσα εφαρμόσιμες και απολύτως αναγκαίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία και θα συμβάλουν αμέσως στην ανακοπή της αιμορραγίας θέσεων εργασίας. 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων της οικονομίας σε τομείς όπως η ρευστότητα, οι φορολογικές υποχρεώσεις, οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση και το επιχειρηματικό περιβάλλον.

H αναλυτική καταγραφή των προτάσεων επισυνάπτεται στο Παράρτημα Ι της επιστολής. Σας κοινοποιούμε επίσης (Παράρτημα ΙΙ), την αναλυτική καταγραφή των επιπτώσεων που έχουν επιφέρει οι έλεγχοι κεφαλαίων στις επιχειρήσεις μέχρι σήμερα

Είμαστε στη διάθεση σας να συζητήσουμε αναλυτικά τις προτάσεις αυτές.