X

Κομισιόν: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη για έλεγχο της ΓΓ Εσόδων

«Όλα αυτά είναι αναληθή» σχολίασε η εκπρόσωπος τα περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από τις Βρυξέλλες. Τι είπε για τις διαπραγματεύσεις.

Ant1news

 

 «Όλα αυτά είναι αναληθή και ανυπόστατα» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα,  απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την «τρόικα» και από «τις Βρυξέλλες».

«Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων είναι μια εν μέρει ανεξάρτητη αρχή υπεύθυνη για τη φορολογική διοίκηση και υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών. Η Κομισιόν και το ΔΝΤ παρέχουν μόνο τεχνική βοήθεια στη φορολογική διοίκηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν ελέγχουν τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Επιπλέον σε ό,τι αφορά τα πληροφοριακά συστήματα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το Τμήμα Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ παρέχει υπηρεσίες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εφικτό να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις εγκαίρως

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις η κα Αντρέεβα είπε ότι η ολοκλήρωσή τους είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, προσθέτοντας ότι με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως για να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

«Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, και ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χτες επί τόπου και ηγείται των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση.

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, είπε πως αυτές θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.