X

Όλα τα Χανιά μια αγκαλιά χορεύοντας Ζορμπά

Μια ανθρώπινη αλυσίδα θα δημιουργήσουν απόψες οι Χανιώτες αλλά και οι τουρίστες που θα βρεθούν στο Παλιό Λιμάνι, υπό τον ήχο του Ζορμπά.

Ant1news

Ένα πολιτιστικό γεγονός ταυτότητας και διεθνούς προβολής της Κρήτης διοργανώνεται απόψε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, στις 19.45.

Οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης θα δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα από την μία έως άλλη άκρη του Ενετικού Λιμανιού χορεύοντας το χορό του Ζορμπά με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Θα προηγηθούν δύο άλλοι χοροί για ζέσταμα, με πρώτο τον Χανιώτικο Συρτό και δεύτερο τον Σιγανό. Η χορευτική ακολουθία θα κρατήσει 20 λεπτά, ενώ στόχος είναι να μετατραπεί ολόκληρο το λιμάνι σε μια ανθρώπινη αλυσίδα, που αφήνει στην άκρη τα προβλήματα και «αγκαλιάζει» την Κρήτη, το ελληνικό πνεύμα, την ελληνική μουσική! Παράλληλα, η εκδήλωση αυτή αποτελεί έναν «χαιρετισμό» στον δημιουργό του, Μίκη Θεοδωράκη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.