X

Στην Αθήνα σήμερα η Βελκουλέσκου

Η Κριστίν Λαγκάρντ στέλνει την εκπρόσωπο του ΔΝΤ μετά και το "πράσινο φως" από το εκτελεστικό του συμβούλιο για συμμετοχή σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Ant1news

Στις 17:30 αναμένεται να φτάσει στο ξενοδοχείο της  η εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, η Ρουμάνα οικονομολόγος που κέρδισε το παρατσούκλι «Σιδηρά Κυρία», κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη διάσωση της Κύπρου.

Άλλωστε, το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του διεθνούς οργανισμού στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πηγή της «Καθημερινής» στο ΔΝΤ, η απόφαση ελήφθη χθες το απόγευμα τοπική ώρα, ύστερα από πάνω από δύο ώρες συζήτησης κατά την οποία και οι 24 εκτελεστικοί διευθυντές του συμβουλίου συμφώνησαν στη συνέχιση της δανειοδοτικής συνεισφοράς του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Παράλληλα, οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχιστούν σήμερα σε πέντε μέτωπα: Αποκρατικοποιήσεις, φορολογία και δημοσιονομικά ζητήματα, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και κόκκινα δάνεια, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, και εργασιακά-ασφαλιστικό.

Χθες, συνεχίστηκαν χωρίς προβλήματα οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των τεχνικών κλιμακίων, όπως ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο συζητήθηκαν ενεργειακά, δημοσιονομικά και φορολογικά θέματα, καθώς και το πλαίσιο των αδειοδοτήσεων.

Όλες οι συζητήσεις έγιναν σε πάρα πολύ καλό κλίμα και ακολουθήθηκε πλήρως η ροή του προγράμματος, ενώ οι θεσμοί επισκέφθηκαν εκ νέου το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επισήμανε ο αξιωματούχος.