X

Απείλησαν εφοριακούς κατά τη διάρκεια ελέγχων στη Ρόδο

Άνδρας απείλησε συνεργείο της ΔΟΥ Ρόδου, που επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε επιχείρηση. Συντάχθηκε μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ant1news



Μετ΄ εμποδίων διενεργούνται οι φορολογικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας και ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι υπάλληλοι των ΔΟΥ κατά τη διενέργεια ελέγχων είναι το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ρόδο, όπως αναφέρει η ΓΓΔΕ.

Συγκεκριμένα, συνεργείο ελέγχου της ΔΟΥ Ρόδου αποτελούμενο από δύο ελεγκτές και συνοδευόμενο από ένστολο αστυνομικό, παρεμποδίστηκε κατά την εκτέλεση σχετικής εντολής ελέγχου σε επιχειρήσεις στο χωριό Έμπωνας, από φερόμενο ως γιο ελεγχόμενου επιχειρηματία, ο οποίος με την απειλή άσκησης βίας συνοδευόμενης από φραστική επίθεση και εξύβριση, παρεμπόδισε το συνεργείο από την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Όπως ενημέρωσε σχετικά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αμέσως εκδόθηκε από το Τμήμα Ελέγχου της ΔΟΥ Ρόδου Υπηρεσιακό Σημείωμα Ελέγχου για παρεμπόδιση ελέγχου, ενώ συντάχθηκε και σχετική μηνυτήρια αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία ανακοίνωσε ότι μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από τη ΔΟΥ Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι τουριστική επιχείρηση (ξενοδοχείο) στον Αγ. Ιωάννη της Μυκόνου κατείχε και χρησιμοποιούσε αδήλωτο Φορολογικό Μηχανισμό, ο οποίος και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της ΔΟΥ, ενώ η υπόθεση προωθείται για έλεγχο προς την αρμόδια ελεγκτική αρχή.

Σημειώνεται ότι, προς περαιτέρω διερεύνηση του πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία επιχείρηση εξεύρεσης αδήλωτων ταμειακών μηχανών και παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες προς τις ΔΟΥ, ώστε να κλιμακωθούν οι έλεγχοι νομιμότητας.