X

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις με το «κουαρτέτο» των θεσμών

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των θεσμών. Τι συζητούν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα τεχνικά κλιμάκια.

Ant1news



Μπαράζ διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή το κυβερνητικό επιτελείο, προκειμένου να κλείσουν άμεσα τα θέματα των διαπραγματεύσεων και να έρθει το συντομότερο η νέα δανειακή σύμβαση στη Βουλή, η οποία πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 20 Αυγούστου βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Το Σάββατο το «κουαρτέτο» των θεσμών συναντήθηκε με εκπροσώπους των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ συνεχείς είναι και οι εργασίες των τεχνικών κλιμακίων.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια θα συζητήσουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα της δικαιοσύνης, ενώ στο τραπέζι θα πέσουν ακόμα ζητήματα φορολογικής διοίκησης και φορολογικής πολιτικής. Την Τρίτη προγραμματίστηκαν να συζητηθούν το ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τα «κόκκινα δάνεια».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, μια «βαλίτσα» γεμάτη σκληρά μέτρα έφερε μαζί της στην Ελλάδα η Ντέλια Βελκουλέσκου, τα οποία τέθηκαν προς συζήτηση στη συνάντηση που είχε το «κουαρτέτο» με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή.

Μέσα σε αυτό το φόντο, το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι η Ελλάδα αναμένεται να διεκδικήσει το ποσό των 24 δις ευρώ από τους πιστωτές της, τον Αύγουστο, στην πρώτη δόση του τρίτου πακέτου διάσωσης, ενώ σε δημοσίευμα του το περιοδικό Focus επισημαίνει ότι «δύσκολα μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα».