X

Σοκάρει η τραγωδία με τον διαμελισμό 37χρονης τουρίστριας στη Ρόδο

Από την προπέλα σκάφους κομματιάστηκε η άτυχη τουρίστρια. Τι αναφέρουν οι μαρτυρίες και οι καταθέσεις που έχει συγκεντρώσει το Λιμενικό.

Ant1news



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του τραγικού θανάτου μίας 37χρονης Ρωσίδας τουρίστριας στη Ρόδο, η οποία παρασύρθηκε και διαμελίστηκε από ταχύπλοο σκάφος ενώ κολυμπούσε στην περιοχή Τραουνού Αφάντου Ρόδου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή σήμερα το πρωί μετά τον εντοπισμό της διαμελισμένης σορού της στη θαλάσσια περιοχή της Αφάντου. Η 37χρονη Ρωσίδα, που βρισκόταν για διακοπές στη Ρόδο, αγνοείτο και αναζητείτο από το βράδυ του Σαββάτου, όταν και βρέθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην παραλία.

Ως υπεύθυνος για την τραγωδία, συνελήφθη και εξετάζεται από άνδρες του λιμεναρχείου της Ρόδου, χειριστής ταχύπλοου σκάφους, το οποίο το απόγευμα του Σαββάτου κινείτο στην ευρύτερη περιοχή, εκτελώντας θαλάσσια σπορ. Πρόκειται για 42χρονο Ελβετό, ο οποίος κρατείται και πρόκειται να παραπεμφθεί σήμερα στην αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου.

«Ακούσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στον κινητήρα ή στο ίδιο το σκάφος. Το γεγονός ανησύχησε τον χειριστή που έκοψε αμέσως ταχύτητα και σταμάτησε το σκάφος. Κάναμε έρευνα κι εμείς επιτόπου πέφτοντας στη θάλασσα αλλά δεν είδαμε τίποτα. Νομίζαμε ότι ήταν κάποιο μεγάλο ψάρι», είπε στους λιμενικούς ο ένας από τους 6 τουρίστες που έκαναν θαλάσσιο σπορ με το ταχύπλοο, σύμφωνα με την «ΡΟΔΙΑΚΗ».

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, οι μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου της Ρόδου αναφέρουν ότι το σκάφος κινούνταν σε απόσταση 100 έως 150 μέτρων από την παραλία, γεγονός που απαγορεύεται αυστηρά αφού παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας.

Όμως στις καταθέσεις που έδωσαν ήδη στο Λιμεναρχείο της Ρόδου οι 6 τουρίστες και ο 42χρονος χειριστής, επιμένουν ότι το σκάφος βρίσκονταν σε απόσταση 500 τουλάχιστον μέτρων από την ακτή.

Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.