X

Συγχαρητήρια μηνύματα στην Εθνική Εφήβων

Πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια, η Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ. Ποια τα μηνύματα από Παυλόπουλο, Τσίπρα, Κοντονή κτλ.

Ant1news

Με τεράστια ψυχικά αποθέματα και ωριμότητα η Εθνική Εφήβων με σπουδαία ανατροπή στον «χρυσό» επίλογο της στο Ευρωπαϊκό του Βόλου, έκαμψε με 64-61 την αντίσταση της Τουρκίας στον τελικό και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά από επτά χρόνια!

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στα χρυσά παιδιά της Εθνικής έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αναφέροντας: "Η μεγάλη ευρωπαϊκή σας κατάκτηση και διάκριση μας κάνει υπερήφανους. Πέραν τούτου παραδίδει σε όλους μας ένα διπλό, τουλάχιστον, δίδαγμα: Πρώτον, το δίδαγμα των τεράστιων δυνατοτήτων της νέας γενιάς, πολύ πέρα και από τα σύνορα της χώρας μας. Και δεύτερον, το δίδαγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε οι Έλληνες, μεσ’ από την συνεπή συλλογική προσπάθεια και την συνακόλουθη ενότητα, μπροστά σε μεγάλους εθνικούς στόχους. Θερμά συγχαρητήρια. Σας ευχαριστούμε".

"Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων του μπάσκετ, τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στον Βόλο. Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, και στη φιναλίστ Τουρκία, καθώς και σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση. Η νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ δίνει χαρά και συγκίνηση σε έναν ολόκληρο λαό, αποδεικνύοντας ότι η συλλογικότητα, η πίστη στον στόχο και η αυταπάρνηση είναι συστατικά που οδηγούν σε τέτοιες μεγάλες στιγμές. Η χαρά μας για την σημερινή επιτυχία, είναι ευχή για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνικής μας Ομάδας Ανδρών, που τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δώσει τη δική της μάχη στο Ευρωμπάσκετ", τόνισε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας γέμισε χαρά και απέδειξε ότι με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα", τόνισε σε μήνυμά του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής και πρόσθεσε: "Το μπάσκετ διατηρεί την εξαιρετική παράδοση που έχει επί σειρά δεκαετιών συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε κάθε επίπεδο. Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους".

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε: "Η Εθνική μας Ομάδα Εφήβων του μπάσκετ, σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά, μας έκανε όλους υπερήφανους! Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε από την καρδιά μας! Τα θερμότερα συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την απίστευτη ανατροπή, σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία".

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε επίσης το Ποτάμι. "Συγχαρητήρια στην εθνική ομάδα εφήβων του μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ο αθλητισμός μας δείχνει τον δρόμο ακόμα και σε δύσκολους καιρούς. Δουλειά, σύστημα, όραμα, ομαδικότητα. Είμαστε περήφανοι όποτε τέτοιες αρχές βρίσκουν αντίκρισμα στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην νεολαία μας. Δεν είμαστε όμως καθόλου περήφανοι όταν βλέπουμε κάποιους να προσπαθούν να καπηλευτούν τις επιτυχίες των παιδιών βγάζοντας φωτογραφίες. Δεν είμαστε περήφανοι όταν βλέπουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιβιώνει σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός, που τον θυμούνται οι πολιτικοί μόνο στις επιτυχίες. Δυστυχώς ο δρόμος προς την επιτυχία έχει πολύ μοναξιά, αλλά αν κι εφόσον φτάσεις εκεί ξαφνικά σε θυμούνται όλοι…", σημειώνει το Ποτάμι.

«Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες της Εθνικής Εφήβων, τους προπονητές, αλλά και όλους τους συντελεστές αυτής της ομάδας για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ», έδωσε και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Είναι σημαντικό να αναδειχθεί ότι η αξιοποίηση του ταλέντου, είναι αποτέλεσμα  μιας συντονισμένης προσπάθειας που στηρίζεται στην προσπάθεια και την συμβολή των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται τόσο στους τοπικούς συλλόγους  και τα σωματεία, όσο και στις ενώσεις και την Ομοσπονδία, παρά την απουσία της κρατικής στήριξης και χρηματοδότησης, που συνεχίζεται και φέτος. Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται να στηριχθεί στη βάση, στους δήμους και τις γειτονιές, ώστε να εκφράζεται και στο επίπεδο των Εθνικών ομάδων.  Και πάλι πολλά συγχαρητήρια», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Μπράβο στα παιδιά της Εθνικής μας, μας κάνατε υπερήφανους», έγραψε από πλευράς του στο twitter o Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ενώ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρει σε δήλωσή της: «Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή καθώς και σε όλο το επιτελείο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Εφήβων για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο. Αγωνίστηκαν με ψυχή και κατάφεραν να σηκώσουν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, κάνοντας μας υπερήφανους. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για την χαρά και την ελπίδα που έδωσαν σε όλο τον ελληνικό λαό και ευχόμαστε ανάλογη επιτυχία στην Εθνική Ανδρών που θα δώσει το δικό της αγώνα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στο Ευρωμπάσκετ». 

Συγχαρητήρια στην Εθνική Εφήβων έδωσε και το ΠΑΣΟΚ. "Ο Τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει συγκινημένος και υπερήφανος για την πανευρωπαϊκή χρυσή νίκη της εθνικής εφήβων στο μπάσκετ, που σήκωσε την Ελλάδα στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, γεμίζοντάς μας υπερηφάνεια και ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, που παρόλες τις αντιξοότητες των καιρών καταφέρνει με ήθος και αξιοπρέπεια να στέκεται στο ύψος του, να παλεύει, να ξεπερνά τον εαυτό του και τελικά να δικαιώνεται", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ο ΕΣΑΚΕ, με τη σειρά του, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, την ΕΟΚ και σε όλους όσοι συμμετείχαν στην κατάκτηση της κορυφής: "Το Διοικητικό Συμβούλιο και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ , Γιώργος Χαλβατζάκης, συγχαίρουν τους αθλητές και τους προπονητές της Εθνικής Εφήβων για το μεγάλο θρίαμβο της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 που φιλοξενήθηκε στο Βόλο. Συγχαίρουν, επίσης, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μεγαλειώδη προσπάθεια της Εθνικής μας. Για μια ακόμη φορά, θερμά συγχαρητήρια".