X

ΥΠΟΙΚ: Δεν αναζητείται κανένας ξένος για τη συγγραφή του μνημονίου

Διαψεύδει το υπουργείο, χαρακτηρίζοντας «αναληθές ότι ‘το κουαρτρέτο αλωνίζει τα υπουργεία’».

Ant1news

Σε διάψευση δημοσιευμάτων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται αφενός, ως απάντηση σε μερίδα του Τύπου, ότι «η κυβέρνηση δεν αναζητά κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το μνημόνιο», διευκρινίζοντας ότι έχει την υποχρέωση να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» λόγω της πολυπλοκότητας θεμάτων που τίθενται στη διαπραγμάτευση, όπως είναι η δημιουργία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι «είναι απολύτως αναληθές ότι ‘το κουαρτρέτο αλωνίζει τα υπουργεία’ αναφέροντας ότι η μόνη συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με Υπουργό σε υπουργείο ήταν η σημερινή του Γιώργου Κατρούγκαλου, συνάντηση με άτυπο χαρακτήρα την οποία ζήτησε ο ίδιος ο Υπουργός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

1.Κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα, για να συγγράψει το μνημόνιο, δεν αναζητά η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» γιατί στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα  όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

2. Είναι απολύτως αναληθές ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία». Η μόνη συνάντηση σε υπουργείο, έγινε σήμερα στο Εργασίας μετά από πρόσκληση του ίδιου του υπουργού, κ. Γ. Κατρούγκαλου. Βγήκε, μάλιστα, και σχετική ανακοίνωση.