X

Λαφαζάνης: Δεν ψηφίζουμε για να εφαρμόζει μνημόνια η κυβέρνηση

Να μην ψηφίσουν το μνημόνιο καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναφέρει πως η Ελλάδα είχε εναλλακτική λύση.

Ant1news

«Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνιστούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό».

Αυτό δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευή του στο Real.gr τονίζοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας».


Ο κ Λαφαζάνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν αυτή ψηφίσει και εφαρμόσει νέο μνημόνιο: «Στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν ψηφίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών».

Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός απαντά στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία.

«Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας», τονίζει και συμπληρώνει πως «η Ελλάδα διέθετε εναλλακτική λύση και όφειλε να είχε προετοιμαστεί πολιτικά για μια τέτοια εναλλακτική εκδοχή, που σήμαινε ρήξη με τα συμφέροντα του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου, βαθιά και δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος του μεγάλου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αν χρειαζόταν, την συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».