X

Παναθηναϊκός: Πτήση πρόκρισης

Με πίστη για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός πέταξε για το Μπριζ. Η αποστολή και τα πλάνα του Αναστασίου για τη μεγάλη ρεβάνς.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Οι «πράσινοι» καλούνται το βράδυ της Τετάρτης στο Μπριζ να υπερασπιστούν το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, ώστε να πάρουν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 3 εκ. ευρώ αλλά και την παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Γιάννης Αναστασίου, κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Βέλγιο το πρωί της Τρίτης, έδωσε σύνθημα νίκης: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Χρειάζεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Ειδικά στα πρώτα λεπτά αναμένουμε μεγάλη πίεση, γιατί η Μπριζ μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια στην έδρα της. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είδαμε τα λάθη μας στο πρώτο παιχνίδι και τα συζητήσαμε. Ξέρουμε ότι υπάρχει πίεση για τη ρεβάνς, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάνε όλα καλά και μπορούμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη».

Από την πλευρά του, ο Τάσος Λαγός τόνισε ότι «και εγώ και όλοι στην ομάδα περιμένουμε την πρόκριση, ξέρουμε ότι είναι ένα δύσκολο ματς, είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς, αλλά πάμε στο Βέλγιο χωρίς να το σκεφτόμαστε, σαν να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Η Μπριζ είναι επικίνδυνη μέσα στην έδρα της, θα μας πιέσει δεν πρέπει να κάνουμε λάθη, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για να πετύχουμε κάποιο γκολ».

Εκτός αποστολής έμειναν ο τιμωρημένος Σάντσεθ και οι ανέτοιμοι Εσιέν-Τελάντερ-Νάνο. Ο Γιάννης Αναστασίου πήρε 20 παίκτες στην αποστολή, τους Κοτσόλη, Στιλ, Κουτρουμπή, Χουχούμη, Τριανταφυλλόπουλο, Βέμερ, Ταυλαρίδη, Μπούρμπο, Ζέκα, Λαγό, Δώνη, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλη, Κλωναρίδη, Νίνη, Λουντ και Καλτσά.

Ο Έλληνας τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα σε σύστημα 4-3-2-1 και η 11αδα θα αποτελείται από τους: Κοτσόλη, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Λαγό, Ζέκα, Νίνη, Καρέλη και Μπεργκ.