X

Στον Ελαιώνα οι πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως

Κατασκευάζονται δομές προσωρινής στέγασης, σύμφωνα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ant1news

Στα όρια του Δήμου Αθηναίων, στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα θα γίνει η μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο σημείο έχουν αρχίσει και γίνονται εργασίες για τη δημιουργία δομών προσωρινής φιλοξενίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ειδικότερα ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα, στα όρια του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται κλιμάκια των υπουργείων Εσωτερικών (Μετανάστευσης και Προστασίας του Πολίτη), Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Άμυνας, Υγείας και Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και των εταιρειών ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ.

Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη της εβδομάδας ο προσφυγικός πληθυσμός από το Πεδίο του Άρεως θα έχει μεταφερθεί στη νέα προσωρινή δομή υποδοχής, όπου θα υπάρχει και συνδρομή φορέων και εθελοντικών οργανώσεων, ανέφερε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.