X

Αλεξιάδης: Θα γίνουν αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 100 δόσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε αλλαγές τόσο στον ΕΝΦΙΑ όσο και στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Ant1news

Σε αλλαγές προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. «Δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει 2 εκατομμύρια στην τράπεζα να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο φόρος θα πρέπει να έχει εισπραχθεί μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2016 ώστε να εγγραφεί εισπρακτικά μέσα στο 2015, θέμα όμως το οποίο συζητείται με τους θεσμούς, ενώ τόνισε ότι οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για την εκκαθάριση του φόρου άμεσα και οι μεγαλύτερες αλλαγές να γίνουν το 2016.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε πληγή τις πλαστές ταμειακές μηχανές και αναφέρθηκε στην επιδίωξη να κλείνουν οι εφορίες κάποιες ημέρες την εβδομάδα, ώστε οι εφοριακοί να μπορούν να διεξάγουν ελέγχους.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να κάνει υποχωρήσεις και να πάρει δύσκολες αποφάσεις, επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει άλλη λύση».