X

Πρωτοφανές όργιο φοροδιαφυγής στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Στο κατάστημα με τα αναμνηστικά διαπιστώθηκε ότι μια ολόκληρη ημέρα δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη, καθώς και ότι η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία!

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Λαβράκια φοροδιαφυγής, όχι σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση αλλά στο κατάστημα αναμνηστικών του μουσείου της Κνωσού, εντόπισαν οι ράμπο του ΣΔΟΕ.

Η ιστορία της Κνωστού αποδεικνύει ότι το κράτος, εκτός από μεγάλος μπαταχτσής, τα καταφέρνει εξίσου καλά και στη φοροδιαφυγή. Αυτό βέβαια δεν υπακούει στους κανόνες της λογικής αφού είναι σαν να κλέβει την ίδια του την τσέπη.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε μετά από καταγγελίες τουριστών οδήγησε τους ράμπο του ΣΔΟΕ στην ανακάλυψη ενός ακόμη “λαβύρινθου” που είχαν δημιουργήσει οι οκτώ υπάλληλοι του καταστήματος με τα σουβενίρ που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου και υπάγεται στο ταμείο αρχαιολογικών πόρων του υπουργείου πολιτισμού.

Ξετυλίγοντας λοιπόν τον «μίτο» της δημόσιας φοροδιαφυγής διαπίστωσαν ότι όχι μόνο δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά και η ταμειακή μηχανή που υπήρχε στο κατάστημα δεν ήταν καν δηλωμένη στην εφορία.

Οι υπάλληλοι προσπάθησαν να καμουφλάρουν αυτή την λαδιά τους, καθώς όταν ερωτήθηκαν γιατί δεν εκδίδουν αποδείξεις απάντησαν ότι ήταν χαλασμένη η μηχανή. Βέβαια η ταμειακή μηχανή αποδείχθηκε πλήρως λειτουργική όμως η σχετική έρευνα ανέδειξε ότι ήταν μηχανή - φάντασμα.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοχή που θα επιδειχθεί, μετά το πέρας των ερευνών, θα είναι μηδενική.