X

ΥΠΕΣ: Ομαλή η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Καθησυχάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στο ωράριο του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στη διόρθωση μιας αδικίας, υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, ότι συμβάλλει η διάταξη σχετικά με την επαναφορά του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, που περιλαμβάνεται στο κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του αποτελεί την αποκατάσταση της οριζόντιας και αδικαιολόγητης εξομοίωσης του ωραρίου των βρεφονηπιοκόμων και των συναφών κλάδων, με αυτό του διοικητικού προσωπικού, η οποία έλαβε χώρα χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης εργασίας. 

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, υπενθύμιζαν πως η αύξηση του ωραρίου των συγκεκριμένων εργαζομένων ήταν της τάξης των 10 ωρών εβδομαδιαίως, έναντι 2,5 ωρών για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Τόνιζαν μάλιστα εμφατικά ότι το σχετικό άρθρο, κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του νομοσχεδίου, συγκέντρωσε τα περισσότερα σχόλια, όχι μόνο εκ μέρους των εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά κυρίως εκ μέρους πολλών γονέων βρεφών και νηπίων, οι οποίοι αποτίμησαν θετικά τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Αναφορικά με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην λειτουργία των παιδικών σταθμών, σημείωναν τα εξής:

•Το ωράριο των παιδικών σταθμών είναι μεγαλύτερο των 8 ωρών (7.00-16.00)

•Η δε προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών το πρωί και το μεσημέρι, αντίστοιχα, γίνεται σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες των γονέων τους.

"Επομένως" κατέληγαν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης:  "η ομαλή λειτουργία των σταθμών δεν διαταράσσεται, καθώς αυτή θα καλύπτεται – όπως και σήμερα – από περισσότερες της μίας βάρδιες εργαζομένων, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σταθμού κατά τη διάρκεια της ημέρας."