X

Iskra: Ωμός εκβιασμός η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης

Οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν θέλουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση. Επιθυμούν να συμβάλουν ώστε να ακυρωθούν τα μνημόνια, τονίζεται στο άρθρο.

Ant1news

Την πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο εμπιστοσύνης σχολιάζει με καυστικό τρόπο το iskra.gr, σε άρθρο του οποίου γίνεται λόγος για κίνηση ωμού εκβιασμού των βουλευτών, κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας.

«Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου. Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να "ρίξουν" την κυβέρνηση», γράφει ο ιστότοπος.

Το άρθρο κάνει αναφορά και σε δηλώσεις στελεχών της «Αριστερής Πλατφόρμας», τα οποία μιλούν για «τον κατάφωρα εκβιαστικό  χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης που μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο».

Σύμφωνα πάντα με τον iskra.gr, τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» δεν θέλουν να «ρίξουν» την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία του τόπου».

Υπογράμμιζαν, επίσης, ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλειφτούν και να ακυρωθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα από όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων».