X

Αριθμός ρεκόρ οδικών αφίξεων αναμένεται στην Ελλάδα

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε το Ινστιτούτου του Συνδέσμου  Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο φετινός στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Ant1news

Περισσότερες από 10 εκατ. συνολικές οδικές αφίξεις ξένων επισκεπτών αναμένονται για φέτος στη χώρα μας, αριθμός ρεκόρ για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η εντυπωσιακή δυναμική του εισερχόμενου οδικού τουρισμού αναμένεται να συνεχισθεί και τη φετινή  περίοδο, καθώς οι οδικές αφίξεις πέρυσι έφθασαν τα 9,1 εκατ. έναντι 6,2 εκατ. το 2013.

Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι από την επιβολή των capital controls και τη σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων σε διεθνή ΜΜΕ οι τουρίστες που επρόκειτο να ταξιδέψουν οδικώς επηρεάστηκαν λιγότερο σε σχέση με όσους επρόκειτο να μετακινηθούν αεροπορικώς.

Επίσης, στα πλεονεκτήματα των τουριστών αυτής της κατηγορίας συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι όσοι έρχονται με δικά του μέσα «γεμίζουν» όλους τους τύπους τουριστικών καταλυμάτων ενώ συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες να προχωρήσουν σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, τα έσοδα από τους οδικούς τουρίστες σε σχέση με τους αεροπορικώς μετακινούμενους είναι σε πολλές των περιπτώσεων περισσότερα για τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα και βεβαίως τα βενζινάδικα, για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνει πάντως ότι δεν έχει ασχοληθεί κανείς αρμόδιος με την προβολή, τόσο σε επίπεδο ξένων εκθέσεων όσο και μέσω Διαδικτύου, των κύριων οδικών προορισμών της χώρας. Παράλληλα, υπάρχουν ελάχιστα σημεία πληροφόρησης για τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία κατά μήκος των βασικών οδικών αξόνων.

Σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάσθηκε το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ, το 76% των συνολικών οδικών αφίξεων για το 2014 στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου.

Η μεγαλύτερη εποχικότητα παρουσιάζεται στους μεθοριακούς σταθμούς που συνορεύουν με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, που εκτός από τις χώρες αυτές εξυπηρετούν και τους ταξιδιώτες από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης.