X

Φλαμπουράρης: Πρακτικά αδύνατο να συνεχίσουμε ενωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Θα είναι αδικία η κυβέρνηση να πέσει από του βουλευτές της. Θα ήθελα και οι 162 βουλευτές να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά…

Ant1news

Την επιθυμία του η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τους 162 βουλευτές που ανήκουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και την πεποίθηση του ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης παραδέχθηκε πως είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να παραμείνουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο «μονοπάτι», αλλά δική του επιθυμία είναι, «η κυβέρνηση να πάρει 162 ψήφους κατά την ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσουμε».

Ο υπουργός Επικρατείας παραδέχθηκε πως, «πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η εκτίμηση που μπορεί να κάνει κανείς, όλοι οι βουλευτές, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες φίλοι και οι φίλες σκέφτονται όλο αυτό το διάστημα ποιο είναι το καλύτερο να κάνουν και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Φλαμπουράρης, υπογράμμισε πως είναι δύσκολο για κάποιους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να καταψηφίσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, παρά την συμφωνία που αναγκάστηκε να κάνει και συμπλήρωσε πως, «θα είναι αδικία η κυβέρνηση να πέσει από τους ίδιους τους βουλευτές της».

Για το θέμα των μεταναστών, ο κύριος Φλαμπουράρης είπε ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη που θα αποφασίσει το τι θα γίνει στη Μυτιλήνη και αν τελικά θα πάει πλοίο το οποίο θα παραλάβει 2.000  -2500 μετανάστες.

«Καταβάλλονται τρομακτικές προσπάθειες για το θέμα της μετανάστευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το λόγο που η κυβέρνηση δεν προτίμησε να μεταφέρει τους πρόσφυγες στο χώρο υποδοχής της Αμυγδαλέζας, απάντησε ότι «Δεν είναι ότι παίζουμε το παιχνίδι των συμβολισμών, η Αμυγδαλέζα είναι κατεστραμμένη, έχει αφεθεί στην τύχη της και δεν μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο».