X

Κατριβάνου: Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ανάλογη δήλωση πραγματοποίησε και η συνάδελφος της, Ηρώ Διώτη, παρότι όπως και η κα. Κατριβάνου, ψήφισαν παρών στη ψηφοφορία για την κύρωση του μνημονίου.

Ant1news

Η κα. Βασιλική Κατριβάνου μπορεί να διαχώρισε τη θέση της από την κυβερνητική γραμμή στη ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, αλλά διαβεβαίωσε πως αν η κυβέρνηση θέσει θέμα ψήφου εμπιστοσύνης εκείνη θα την δώσει.

«Παρόλες τις διαφωνίες μας, μας ενώνει μια μεγάλη και πραγματική αγωνία, να παραμείνουμε ενωμένοι ως ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η βουλευτής.

«Αναγνωρίζουμε ότι οι διαφορές είναι σημαντικές και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει πληγεί επίσης σημαντικά», τόνισε η κα. Κατριβάνου και συμπλήρωσε, «Στηρίζω την κυβέρνηση για όλα όσα έχει κάνει αυτό το διάστημα».

Ανάλογη στάση κρατά μια ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσμετράτε στις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας, η βουλευτής Λαρίσης, Ηρώ Διώτη.

 

Η κα. Διώτη, η οποία ψήφισε παρών στην κρίσιμη ψηφοφορία, δήλωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να προηγηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν εξαγγελθούν εκλογές, «δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε η βουλευτής.

Συμπλήρωσε δε, πως, «η ψήφος εμπιστοσύνης είναι επιβεβλημένη, δεν χρειάζεται να το ρωτάμε, για να υπάρξει χρόνος ώστε να γίνουν οι εργασίες ώστε να επανακαθοριστεί η στρατηγική του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στον BHMA FM, η κα. Διώτη υποστήριξε επίσης πως είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς η συμφωνία είναι οικονομικά μη βιώσιμη και πολιτικά μη διαχειρίσιμη από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τόσο η κα. Κατριβάνου όσο και η κα. Διώτη συνυπογράφουν με 15 ακόμη συναδέλφους τους, επιστολή μέσω της οποίας εκφράζουν την κοινή τους αγωνία, για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.