X

Στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ με την οποία εγκρίνεται η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων.

Ant1news

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, η υπογραφή της σύμβασης με το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

H σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (KYΣOIΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την απόφαση στο ΦEK δεν επιφέρεται αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού, τα 14 αεροδρόμια είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες των επτά. Η κοινοπραξία της Fraport κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά και για τις δύο ομάδες, με το συνολικό εφάπαξ τίμημα να προσεγγίζει το 1,3 δισ. ευρώ.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου και Καβάλας. Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τα αεροδρόμια  Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.

Η υπογραφή της σύμβασης με τον γερμανικό όμιλο συμπεριλαμβανόταν στους όρους του νέου μνημονίου με τους δανειστές, όπως και η προώθηση τεσσάρων άλλων διαγωνισμών του ΤΑΙΠΕΔ (ΟΛΠ, ΟΛΘ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και εταιρεία τροχαίου υλικού ΟΣΕ).

Δείτε εδω το ΦΕΚ