X

Περιφερειάρχες Αιγαίου: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τους μετανάστες

Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, καταγγέλλουν.

Ant1news

«Από τις 18 Απριλίου, με γραπτή εισήγηση την οποία δώσαμε ως Περιφερειακή Αρχή, ως Περιφερειάρχες, τους δώσαμε συγκεκριμένο σχέδιο που έχουμε εμείς ως Περιφέρεια και ζητήσαμε τη συνδρομή για να το υλοποιήσουμε, για χώρους φιλοξενίας. Και ασυνόδευτων ανηλίκων, που είναι πολύ μεγάλο ζήτημα αυτό, και για χώρους φιλοξενίας ανθρώπων πού έρχονται και ζητούν άσυλο. Ουδείς ανταποκρίθηκε σε αυτό», κατήγγειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, σε δηλώσεις της στο «BHMA FM»

«Το έχουμε στείλει και στην κυβέρνηση, έχει σταλεί και στον υπουργό Εσωτερικών και στην αρμόδια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, το έχουμε υποβάλει και στο γραφείο του πρωθυπουργού κι επίσης έχει δοθεί στον αρμόδιο επίτροπο, τον κ. Αβραμόπουλο, αλλά για να μπορέσει η ΕΕ να δώσει την οποιαδήποτε βοήθεια, σε Περιφέρεια, πρέπει πρώτα να έχει δώσει την έγκριση το κράτος μέλος» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Αν η κυβέρνηση δεν δώσει το ΟΚ, δεν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια δομή. Επομένως, εμείς αναμένουμε εδώ και τρεις μήνες να δώσει η κυβέρνηση την έγκριση, για να προχωρήσει το σχέδιο το οποίο έχουμε καταθέσει ως Περιφέρεια».

Μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε: «Το μεταναστευτικό είναι μια αρμοδιότητα αποκλειστικά και μόνο της κεντρικής διοίκησης, της κεντρικής κυβέρνησης. Κι έχουμε αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που δεν ασκεί την αρμοδιότητά της και μεταφέρει το βάρος της ευθύνης αυτής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να κάνει κριτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μακάρι αυτά που είχαμε κάνει εμείς για το μεταναστευτικό να γίνονταν και από άλλους φορείς στην χώρα μας.»

«Η χώρα έχει γίνει κάτι σαν παιδική χαρά» είπε χαρακτηριστικά.