X

Στα Τουρκοβούνια στέλνει τους μετανάστες η Χριστοδουλοπούλου

Τη δημιουργία κέντρου προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών κοντά στο Αττικό Άλσος εξετάζει η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ant1news

Τη λειτουργία ανοιχτής δομής φιλοξενίας υπό επαναπροώθηση μεταναστών, που μπήκαν σε πρόγραμμα εθελουσίας επιστροφής στις πατρίδες τους, φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, η αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου, απέστειλε έγγραφο στην Αστυνομία, με το οποίο γνωστοποιεί την πρόθεση κατασκευής και λειτουργίας ανοιχτής δομής φιλοξενίας 110 μεταναστών, στο Αττικό Άλσος, στα Τουρκοβούνια... δηλαδή σε μικρή απόσταση από το Γαλάτσι, το Ψυχικό και τη Φιλοθέη.

Η Αστυνομία πρόκειται να κάνει αυτοψία χώρου, για να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας, σε ποιο ακριβώς ακίνητο και ποιας προηγούμενης χρήσης ήταν η νέα δεδομένη κατά την κ. Χριστοδουλοπούλου δομή, προκειμένου να ανάψει με γνωμοδότηση το «πράσινο φως» της κατασκευής.

Μιλώντας στο bloko.gr η κ. Χριστοδουλοπούλου, επιβεβαίωσε την είδηση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για παλιά εγκατάσταση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Σύμφωνα με την ίδια, η λειτουργία του θα εξαρτηθεί από την εξεύρεση των αναγκαίων χρηματικών πόρων από τον ΔΟΜ.