X

Λεουτσάκος: Το «Όχι» χρειάζεται πολιτική έκφραση

Είναι να λυπάται κανείς όταν η κα. Γεροβασίλη χρησιμοποίει επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιήσει Σαμαράς, Βενιζέλος και Γεωργιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ant1news

Την πρόθεση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση επαναεπιβεβαίωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος.

«Δεν ψηφίσαμε και δεν θα ψηφίσουμε καμία μνημονιακή διαδικασία, δεν θα ψηφίσουμε καμία εκποίηση του δημόσιου πλούτου», υποστήριζε ο κ. Λεουτσάκος.

Ο κ. Λεουτσάκος φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις χθεσινές δηλώσεις της κας. Γεροβασίλη για τις οποίες παρατήρησε, «είναι κανείς να λυπάται όταν η κυρία Γεροβασίλη χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν Σαμαράς, Βενιζέλος και Γεωργιάδης κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν δίστασε μάλιστα, να χαρακτηρίσει ως "αλχημείες" τις δηλώσεις της για σύμπτωση απόψεων μεταξύ Αριστερής Πλατφόρμας και του Σόιμπλε και επεσήμανε ότι ο κ. Σόιμπλε δεν έδωσε συγχαρητήρια στην Αριστερή Πλατφόρμα αλλά στην κυβέρνηση.

Το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και απαντώντας στο ερώτημα αν η Αριστερή Πλατφόρμα θα προχωρήσει στο μετασχηματισμό της σε πολιτικό κόμμα δήλωσε, «το μόνο που δεν θα κάνουμε είναι να υποταχθούμε και να πάμε στο σπίτι μας. Θα είμαστε ενεργοί με το λαό. Το ΌΧΙ χρειάζεται πολιτική έκφραση και θα είμαστε παρόντες».

Σε άλλη του συνέντευξη στο BHMA FM ο κ. Λεουτσάκος επιχείρησε νέα επίθεση στο μνημόνιο, «ολόκληρο το μνημόνιο, είναι ένας παραλογισμός. Δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ στις ακτινοθεραπείες. Είναι το σύνολο του μνημονίου ένας παραλογισμός, που θέλει να δημιουργήσει καρκίνο σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Σόιμπλε δεν έδωσε συγχαρητήρια στην Αριστερή Πλατφόρμα, έδωσε στις δυνάμεις που ψήφισαν το μνημόνιο. Στην κυβέρνηση και στους 222 βουλευτές που σήκωσαν το χέρι και είπαν με φανατισμό «ναι στο μνημόνιο». Η κυβέρνηση είχε τη λαϊκή στήριξη να προχωρήσει σε εναλλακτικούς δρόμους και δεν το έπραξε.

Επέλεξε να ενταχθεί στο μνημονιακό μπλοκ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία ενημέρωση, καμία συμμετοχή σε αυτές τις διαδικασίες που στα υπόγεια του Μαξίμου σχεδιάζουν. Νομίζω ότι ο σχεδιασμός είναι να επέλθει ένας εκλογικός αιφνιδιασμός και να μην προλάβει ο ελληνικός λαός να καταλάβει μέσα στο καλοκαίρι τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή του αυτή η μνημονιακή μετάλλαξη που συμβαίνει.

Ο κ. Λεουτσάκος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα, «σε αυτές τις δύσκολες μέρες για τον τόπο μας, κανένας δεν δικαιούται να αποστρατεύεται. Θα είμαστε στρατευμένοι στη μάχη μαζί με τον ελληνικό λαό για να καταργηθούν με λαϊκούς εργατικούς αγώνες, παλιά και νέα μνημόνια. Θα δώσουμε συνέχεια και συνέπεια στο μεγάλο περήφανο όχι  του ελληνικού λαού».