X

Καμίνης: Η κυβέρνηση δεν έχει μεταναστευτική πολιτική

Εξοργισμένος ο Δήμαρχος Αθηναίων με την απόφαση να δέσει το πλοίο με τους μετανάστες στον Πειραιά, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ξεχάσει τι σημαίνει διακυβέρνηση.

Ant1news

Η απόφαση που ελήφθη για το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βάση της οποίας αποφασίστηκε η αλλαγή δρομολογίου με συνέπεια να «δέσει» στο λιμάνι του Πειραιά αντί της Θεσσαλονίκης που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει ούτε μεταναστευτική πολιτική, αλλά ούτε και στοιχειώδη κυβερνητική επιλογή.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η χώρα έχει ξεχάσει τι σημαίνει διακυβέρνηση και έχει αδρανήσει ολόκληρος ο μηχανισμός αφού ασχολούμαστε όλη μέρα με το τι θα κάνει ο Τσίπρας με την Κωνσταντοπούλου και τον Λαφαζάνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι σήμερα η Αθήνα θα δεχθεί και πάλι 2.500 μετανάστες και αναρωτήθηκε αν η Αθήνα θα λύσει το πρόβλημα όλης της χώρας.

Κάλεσε τους υπεύθυνους να σοβαρευτούν δηλώνοντας πως η Αθήνα δεν πρόκειται να γίνει ο προορισμός όλων αυτών των ανθρώπων, τους οποίους οφείλουμε να βοηθήσουμε αλλά με τέτοιο τρόπο που να μην αδικείται μια ολόκληρη πόλη.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, στην οποία του επισημαίνει την ανάγκη η χώρα να αποκτήσει μεταναστευτική πολιτική και προειδοποιεί ότι τα χειρότερα έρχονται, χωρίς όμως να έχει πάρει απάντηση μέχρι στιγμής.