X

Ραχήλ: Αδιανόητο να είμαι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας κάνει εκλογές για να τους «πετάξει» από τις λίστες.

Ant1news

Όσο πιο κοντά έρχεται το ενδεχόμενο των εκλογών τόσο περισσότερο βαθαίνει το χάσμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Κοζάνης του κυβερνώντος κόμματος, Ραχήλ Μακρή, ξεκαθάρισε, «είναι αδιανόητο για μένα να ξανακατέβω στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που έχει γίνει μνημονιακό».

Παράλληλα ανέφερε ότι το μνημόνιο αυτό που έχει τις υπογραφές σύσσωμης της συγκυβέρνησης είναι πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα.

Η κα. Μακρή μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στο προηγούμενο κόμμα της τους ΑΝΕΛ, για τους οποίους είπε ότι το τρίτο μνημόνιο έχει τις υπογραφές τους και ότι έχουν κάνει στροφή από τις αρχικές τους θέσεις.

 

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου,  υποστήριξε πως οι εκλογές που σχεδιάζει το Μαξίμου γίνονται για συγκεκριμένο σκοπό, «η δική μου αίσθηση και πεποίθηση είναι ότι οι εκλογές γίνονται με μοναδικό γνώμονα για να πετάξει ο κ. Τσίπρας έξω από τις λίστες τους βουλευτές που ψήφισαν όχι στο μνημόνιο».

Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε, «εμείς θέλουμε αυτό το όχι, και αυτό περιέγραψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, να μην μείνει ορφανό αλλά να πάρει χαρακτηριστικά και να εκφραστεί μέσα στην κοινωνία».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος με βάση τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας η αντιπρόεδρος της Βουλής υποστήριξε πως, «σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά την πολιτική εκπροσώπηση του όχι στο δημοψήφισμα . Δεν μπορούμε να ταυτίσουμε την πορεία της αριστεράς στην χώρα με τα Μνημόνια».

Στα ερωτήματα αν θα μπουν στην Βουλή και αν είναι έτοιμοι είπε, «αν δουλέψουμε με συλλογικό τρόπο ο λαός θα επιβραβεύσει αυτή την στάση. Οργανωτικά δεν είμαστε έτοιμοι.»